October 12, 2010

Peraduan Pengalaman Ajaib

SYARAT-SYARAT PERADUAN

Ø Anda mestilah warganegara Malaysia ( Tanah Melayu atau Kesultanan Sulu)

Ø Anda juga mestilah berumur di dalam lingkungan yang sewajarnya ( piker-pikirkanlah umur sendiri)

Ø Pertandingan ini hanyalah berkaitan dengan pengalaman anda yang anda tak pernah lupa.

Ø Contohnya: pengalaman jumpa hantu, pengalaman dapat tempat terakhir dalam exam, pengalaman bercuti ke pulau tak ada nama, pengalaman jatuh dalam gaung dan sebagainya.

Ø Pengalaman anda mestilah betul-betul terjadi. ( jangan nak mereka-reka cerita terserempak gergasi dalam hutan tengah masak ayam panggang)

Ø Pengalaman anda mestilah dibuat sendiri di dalam blog sendiri dan janganlah lupa meninggalkan URL anda pasal pengalaman ajaib anda supaya kami senang mecari blog anda.

Ø Kalau anda bukan ahli blogger, anda boleh meletakkannya di facebook dan tag kami ( Saidatina Aisyah Humaira atau Muhd Zikri) sekiranya anda kawan facebook kami.

Ø Tarikh tamat: 25 November 2010



KENAPA, APA DAN MENGAPA ANDA PERLU JOIN PERADUAN KAMI

Ø Mengeratkan silaturrahim antara kita yang tak pernah terjalin.

Ø Mengajar anda bagaimana menulis karangan dengan baik.

Ø Nak tahulah juga apa pengalaman anda yang anda memang tak pernah lupa selamanya.

Ø Sebab duit ni dah gatal nak keluar dari tuannya.

Ø Hadiahnya bukanlah selumayan kereta Mercedes dan televisyen LCD 24 inci.

Ø Kalau nak tahu hadiahnya, tada…

o PERTAMA: top up RM 20

o KEDUA: top up RM 15

o KETIGA: top up RM 10

o KEEMPAT: top RM 5

o 3 PESERTA PALING PANTAS: top up RM 3

Ø Hanya 4 pemenang dipilih berdasarkan cerita yang menarik, tertarik, kau memang hebat.

Ø Dan juga peserta plaing pantas menghantar URL nya ataupun meng tag kami di facebook anda.

Ø Ini peraduan kami yang pertama dan kami ingin melihat berapa banyakkah blogger atau rakyat Malaysia yang gemar menjaga tepi kain orang di blog kami.

Ø Kerjasama anda amat kami hargai..


Dianjurkan/bekerjasama: http://bicara-dari-hati.blogspot.com & http://memoriberlalu.blogspot.com

2 comments:

Asfz said...

kalo xde pengalaman ajaib cmner?

Aisyah Fiera :3 said...

alah..pengalaman first time bercinta ke, first time jatuh longkang ke, first time lemas ke??
mana2 pon boley.. tu dikira ajaib lah...
huhuhu...