April 28, 2011

Kerana duit , kehilangan sahabat



knpe? knpe? knpe?
knpe kerana duit sya kehilangan sahabat?
memang sya sedar...
kwn2 sya mmg pndai amik kesempatan...
mentang2 mak sya bnyk duet...
itu mak sya,,,
bkn sya,,,
sya da bnyk da belanje dierowunk,..
tpi bile mnx sket duet , alasannya x de duet...
sya sedih...
sya rse, ape yg sya cm x d hargai je...
ari tu sya beli satu henset.. murah je.. 60 lbey..
nk bg adiah at kwn baik sya..
pastu, sya cri 5 kwn tok sme2..
sya snggup gne duet sya yg ayh sya bgi mse ari jadie dulu...
mereka hnya byr 12 ringgit setiap sowg je..
tpi, dierowunk buat lupe...
mereka kte, klo ade duet mereka byr la...
sya x kesah la..
tpi klo dierowunk bgi seposen sehari pon..
sya terima...
tpi bile disebut psl duet tu..
muke masam.. mrh sket merajuk...
sya pon terasa...
knpe sya boley sabar ngan owg walau mereka sakit an atie sya?
sya memang x lyk jdi seorang kawn...
fine...
tyra, saba, nab, bai...
sya pulang balik duet korang...
sya x akan mnx balik duet,,,
sebab...

" SYA X NK KEHILANGAN SAHABAT HANYA KERANA DUET "

:(

April 27, 2011

Ada Apa Dengan Cinta

" awk, sye cintakan awak," kata lelaki A..

"Tapi sye dah ade yg laen," jawab wanita A pula..

" Tak apalah, sy snggup tggu awk smpi bile2... sy snggup tggu," rayu lelaki A..

" awk, kite ni x de jodoh... x payah la tggu sye," kata wanita A sambil terus beredar meninggalkan lelaki A .

Lelaki A tersebut termangu-mangu melihat wanita A itu beredar. lelaki A bertekad akan menunggu wanita A sehinggalah 5 tahun berlalu.....


****************************************************************

Mengikut babak di atas, sya reka je...
tak mustahil mcm ni berlaku...
ada apa dengan cinte itu kalau kite sndiri da taw kite ni x de jodoh nan die...
nak ubah takdir cm ne agy?
jodoh kan di tangan Allah,,,
tpi, selalunya cm nie la owg nak cri kan..
nak cri yg setia je....
spe yg nak awek playgirl ngan balak playboy?

but, sya ni dah serik...
bercinte alam siber lebih menyakitkan
dri di hdpn mate..
dan di hdpn mate lebih menggerikan...
apabila syaitan sedang mengetuk pintu hati kita...
hurm...



Syaitankah Yang Mengetuk Pintu Itu?

Tajuk apakah itu?
Mestikah ade owg akn brtnye sebegitu kpda sya?
hm... let me think...
asenye dierowunk x amik peduli pon..
tjuk mne best..
spe mau bace ma???
straight to the point arr...
sya an, bukn nk bukak aib owg...
tpi spe yg x takut klo mende tu jdi at kite..
seram weh...
klo x bgtaw nme bkn bukak aib owg ek..
huhuhu..
ade ar stu kakak ni at skool mak sya...
waktu fom 3 kebawah, baik je owgnye...
tpi maklumla, klo da msok menengah atas,
gatai tahap ape ntah...
die tu ahli lembaga koperasi kat skool tu..
and my mom lah yg mnjaga koop tersebut...
da tersebar, die bercinte dgn ank mak cik kantin..
pewh.. mmg terbaik...
my mom da marah die, jgn la nk gatai bercinte ngan ank mak cik kantin uh,,,
kelak buruk padahnya...
bagai mencurahkan air ke daun keladi je la,,,
and then satu arie yg sngt BEST bg die la kunun,,,
die g jumpe pkwe die kat stu tmpt TERBAEK punya...
dlm bilik persalinan pompuan...
die buat projek ape ntah, den x taw ...
tpi telah dikantoikan projek tersebut dgn rakan sekelasnya sndiri..
ha... malu weh...
da la fom 5...
my mom terus berhentikan die dri coopers..
memalukan kaum je...
pkwe tu dh la kaki pompuan..
hish...
ntah la skunk.. kne gantung la kot skool...
dah la sekolah berasrama penuh...
my mom said " Itulah akibatnya,, Allah nak tunjuk,"

April 25, 2011

PTS memang GemPak !!

Salam...
hmm...
sowy le, lmbt ckit nk cite...
hehe... biasela klo dah bz nengok buku baru beli...
buke 2 3 buku den beli...
30 buah buku je...
at satu tempat je ok...
PTS je...
ala, gi booth tu den pegy 30 minit je...
coz maen tarik je buku yg belum bce msok dlm bakul smpi bertimbun pastu terus bayar...
haha... senang je an...
kesemuanya harga RM 540 lbey la...
selepas diskaun RM 380 lbey...
mse die ckp argenye 300 lbey, cm x caye je coz beli buku smpi bertimbun, x cukup bakul dibuatnya...
tapi rupenye klo kite beli bnyk2, dpt diskaun pun banyak2 la...
hua5...
so, klo lbey RM 500 lbey, dpt la hamper..
katenye arge RM 50 je hamper tu...
Tapi bile dikire balik, hampir RM 100..
wah... best sngt...
time kasih la PTS... sebab tu den syg PTS...
tpi yg den terasa tu bile die tngkp gmbr hari ketiga orang pertama beli buku lbey RM 500 tapi x letak pun at fb dierowunk... sdey aww... bru je nak amik gmbr uh buat kenangan...
tapi x pe la...
janji den dpt buku yg den nak...
k ar...
mse tok bce buku seterusnya...
tata...
salam.... :D

April 24, 2011

Surat Untuk Awak ...

Salam...
Awak....
Awak tau tak, sbenarnye sy suka sngt kat awak...
tau x sebab ape?
sebab awak ade ciri2 yg saya idamkan...
baik, peramah, pandai pujuk, alim....
sebab tu sye suke awk..
bukan sebab awak hensem, macho, hidung mancung, berstyle...
sy x suke cm tu wak...
sebab sy tau sy x mampu miliki owg macam tu dalam hidup sy...
jodoh pun , entahlah klo dpt...
hurm...
setiap hari kan wak, sy slalu usha awak..
dari jauh je...
x nk l a dekat2,, nanti sy malu...
sy mengaku jugak yang sy mmg x cntik..
mcm perempuan pujaan sekolah kite ni...
die perfect..
dah la cantik, kurus, ade body shape, kaya... dan mcm2 agy la..
sy ni? ape pun x dek...
mne la ade owg nak suke kat sye kan,,,,
coz sy ni da la tomboy, gemok, hitam and so on...
who wants me?
tapi ta ape...
sje sye tulis surat ni tok awk...
awk x payah lah tahu sye ni siapa...
sy cume nk bgtaw, sye suke kat awak...
try la cri sye kalo awk tau...
ok..
assalamualaikum..... :D

Yang Benar
Budak gemok..

notakaki : surat ni x de kene mengene ngan owg laen :p

April 3, 2011

Kenapa Perkara Ini Perlu Diperbesarkan ?

Haishh,,
x taw la knape ari nie..
rase cm panas je...
bkn panas bnyk dosa.. hu5...
tpi panas dgn sorang minah ni la...
bkn nak kutuk or bukak aib die...
tapi kalo anda semua pon mesty rase marah kan....
hm...
sya x nak gtaw spe owgnye...
tpi dgrkan je utk di ambil iktibar...
nk bls komen pon xpe..
sya akn ikut ape anda semua nak kate..
InsyaAllah...

mcm ni lah citenye...
sejak dri form 1, kami ni satu kelas...
tpi ble fom 4 tkr la kelas coz kami laen2 minat...
dalam diari sya, die x penah ade dalam senarai sahabat...
kerana...
entahlah...
dia mempunyai masalah komunikasi yg sngt teruk...
bkn x ley ckp...
tpi apabila berckp,,,
mule di hina, di kutuk, di cacinya nya kami...
penah die kate kat satu budak ni yg budak tu Bohsia.,,,
speyg x marah klo ckp cm tu...
selasin masalah komunikasi pula, dia mempunyai masalah sosial..
nk dikatekan... die ni playgirl la gak...
tukar pkwe sane sini...
x kisah klo pkwe die peluk2 die...
eeee... gelinya...
spe penah wat cm tu???????
jujur..jujur...
x nk jujur x pe la...
ok..seterusnya...
sngt sensitif...
kami tahu die ade perasaan...maruah...
kami pun ade...
sbb kami ade, kami faham masalah die...
tpi die x penah paham masalah kami...
kami juga ade masalah....
ade maruah...
tpi knpe die x boley paham...
perlu ke kite mnx maaf kat die walaupun bkn kesalahan itu kite yg buat??
kite pun semua owg x perfect...
kdg2 nak kte gak kat die...

sedarlah diri..
Allah dah anugerah kecantikan buat dirimu...
gunakan dengan sebaiknya...
bukn membawa org ke jalan yg diredhai...
bukn buat perkre yg pelik...
jgn jadikan masalah ibu bapa bercerai...
jgn jadikan ayah dan ibu x endahkan kite, kite ley wat sesuke hati...
hm...
sapelah kite utk ckp pkre sebegitu...