May 21, 2011

Luahan Hati seorang Anak untuk Ibunya

ni luahan hati sya la ek..
bkn d copy oleh mne2 blog..
nak real punye..
adess...

aku di sini, di sisimu
menyayangi mu walau kadang-kadang terkasar bahasa..
sedia untuk dipeluk cium oleh mu..
tiap kali ke sekolah..
tiap kali pulang ke sekolah..
dan tiap-tiap kali pada bila2 masa...

sampai bila2 kalau boleh
itu yg na diamalkan..

tapi,,,
apabila tetamu yang diundang...
lebih2 lagi tetamu ex student mu...
yang sangat pandai..
straight A's SPM..
belajar di Ireland, UM, Jepun...
ibu telah melupakan ku..

sentiasa bersama dengan tetamu kesayangannya..
mereka hendak ke situ, sanggup dibawanya..
mereka hendak buat itu, itulah juga yg dibuat oleh ibu..

sememangnya aku sendiri sedar, kita mesti memuliakan tetamu...
tapi...
membiarkan anaknya bersedih dan geram..
buat x endah..

urghhh..
cepatlah bang, cepatlah balik...
ecah x nak abang duk sini lame2...
sudahlah privacy terlampau...
anak manja terlebih-lebih...
esok kau balik..
balik dan x pyh dtg lagy pon x pe..
never and never...

BALIKLAH !!!!!!!!!!!!!!!
:(


May 15, 2011

Penting sangat ke nak bagi netbook ?


(gmbr hiasan)

sekarang ni kan bnyk cite ramai owg dpt netbook an..
huhuhu..
eden x dpt..
coz klo dpt pon eden x mau..
klo bgi beras ke makanan ke or biasiswa pasti msok universiti agy best..
bkn la nak ngutok..
or dengki..
or cemburu..
tpi btol la kan...
ni nk bg alasan la kunun..
katenye spe dpt netbook uh gaji mak bapaknye 1500 ke atas atau 3000 kot..
tu gaji mak bapak..
x kire agy adk bradek..
contoh la kan :

aini ni ade 10 adk bradek dan die la paling bongsu..
mak nye suri rumah bapaknye pulak keje kilang...
adk bradek nye bnyk dah keje, ptme keje doktor, yg kedua keje arkitek, ketiga keje pensyarah, keempat keje guru, kelima keje akauntan, keenam keje pereka fesyen, ketujuh chef, kelapan manager hotel kesembilan masih di universiti dan die pulak bwu 16 tahun..
cbe kire gaji adk bradek nye??
mau tak sampai 50 ribu???
amacam..
spe yg kne tipu...??
alahai...


netbook x boleh bwk mati pon...
tpi klo mkn dah berhari2..
mmg la mati..
siannye...

May 14, 2011

Kadang-kadang aku ...

Kadang-kadang aku teringat akan mu..

kadang-kadang aku rindu akan mu..

kadang-kadang aku menyayangi mu..

kadang-kadang aku menunggu mu..

kadang-kadang aku x nak melepaskan mu.

namun, mungkin itu dulu...


kadang-kadang aku mula bosan akan mu..

kadang-kadang aku mula langsung melupakan mu..

kadang-kadang aku mula membenci mu..

dan semua itu kerana kau sendiri sudah melupakanku..

aku sedih fieqa..

aku telefon kau x angkt..

aku mesej kau x balas...

aku tau kau x de kredit..

tapi x bolehkah kau angkat bila aku telefon..

mungkin kau sendiri tak mahu aku ganggu kau lagi..

mungkin aku tak layak jadi sahabat baik kau lagi..

:( :( :( :(

May 7, 2011

Selamat Hari Ibu



huhu...
ari nie ari ibu...
tdi ayah sya belanja mkn sebab hari ibu...
klo owg len, mesty bg mende2 ape at ibu..
tpi sya x...
klo ibu len bg, mesty die syg at anak die uh..
trpi ibu sya lak bising...
nanti ade la perkataan yg telah dihafal oleh sya keluar...

" buta ape beli bende ni... membazir je.. buat selerak rumah je,"

klo bg mknan pulak...

" alamak, kolestrol..kolestrol,"

so, belanje mkn je tdi..
tu pun ambik sesenduk nasi je..
huh...
ucap dgn mulut pon x pe la...
hehehe...

Kawan Apa Macam Ni ?




Haish,,,,
sya asyik dtg at blog nie nk cite la gak satu cite ni...
bkn gosip ok..
x men la gosip...
dosa uh...
nk diceritakan...

once upon time...
i and my friend...
cess... terspeaking lak..
cm ni la cite nye...
ari jumaat smalam, bdak KEM SUKBEL ade wat perbincangan..
sbb nak wat persembahan at kem tu nanti..
kem tu at kelantan je...
10 peserta dri convent msok...
tpi 2 owg x de wktu perjumpaan uh..
kak mimi ade kelas...
and then stu lagi perempuan ni kate ade hal...
ehem..ehem...ehem...
hal ape ye tu cik perempuan...
perbincngn lame gak la smpi kol 3...
kami pun nek bas tok balik umah...
stu agy kwn je nek bas laen, balik kol 3.30..
tepatnye 3.05, bas tmbg kiteowunk jln, dtg plak stu bas ni...
ade stu perempuan ni...
berbaju kuning...
cm penah tgok je...
>.<
yeah... i see...
itu adalah perempuan yg memberi alasan ade hal ..
yg sngt pnting la kununnya...
saba, kwn sya yg balik lmbt uh nmpk perempuan tu menuju ke KFC...
KEBETOLAN pulak...
adela kwn sya ni tgh mkn at KFC dgn abg die...
die nmpk perempuan tu dengan jantan ..
yg bestnye,, mkn dahla tepi tnds..
eeuuu....
awat x mkn je dlm tnds uh...
ooo.... ini la HAL PENTING perempuan tu rupenye...
dah la wktu berlatih, die wat keje skool...
spe x bengang...
bile marah, merajuk pulak x nk tegor...
pastu bg alasan kiteowunk buat maen2 je...
kate nak g kem...
ape cite klo g kem cm tu plak...
pentingkan hal laen dri mende tu...
huh...
susahnya dpt kwn cm nieh...

May 5, 2011

Laman Cit Cat




ari nie sje nk promote...
hehehe... walaupun sya bkn dpt ape2 pon dri dierowunk ni..
tpi nk kongsi tmpt ilmu je..
sesape la kan yg x taw english cm sya ni an,
kowunk ley la cri kamus at sini..
kalau nk cri terjemahan pon boley ma...
cm sya, sya suke translete lgu2 english...
hehehe...maklumla, budak x pndai english...
nk wat cmne la kan...
so, klo kowunk nk tengok,
jgn malu2... masuk je..
buat cm umah sndiri...






walaupun aytnye tonggang langgang..
janji kowunk dpt gak paham,,
tu contoh lgu westlife la...
hehehe...
tekan 2 kali tok besarkan....

May 4, 2011

The Power Of Words




hanya perkataan mampu mengubahnya...

May 3, 2011

Pengetua ni kenapa?

salam...
hm...
x pasai pe nk cite pasal pengetua pulak...
buat, bkn pengetua skool sya ek..
pengetua skool laen..
aduss...
ni bkn gosip ek...
tpi nk tnjukkan sikap x puas atie an pengetua ni...
ini pasal pengetua skool mak sya la..
urghh,,,,
geramnya sebab pengetua bnyk ubah segala-galanya....
prep petang x de, x ley bkn koop, x ley bukak kantin,, perlu ade tayangan malam...
ape lgi yg dia tukar??
nyampah tol den...
buat ni x boley..
buat tu x boley...
tpi satu je x thn...
isterinya ustazah..
muda agy..
anak kecik2 agy
kawin muda la tu...
berangan le.. dah tua nk bini muda..
pastu kene lak queen control..
takut bini...
entahlah...
klo lame2 die duk at situ..
alamatnya, mak sya kne buang la dri sekolah tu...
hurmmm :(

May 2, 2011

Musim Pening !!

Erk..
tension glerr ble dtg musim pening sya...
rase cm x nk g skool..
sbb x thn ngan sakit kpale..
yg berdenyut2..
cm kepale ni nk pecah je...
terbelah cm watermelon...
ari jumaat ari tu trpakse balik awl..
coz pening yg teramat.,,,
balik je umah...
mak suwuh makn..
mse mkn sya nanges lagi..
nak kunyah pun pening sngt..
mkn separuh je..
pastu mkn ubat....
x smpi stu minit...
uweekkkk....
muntah pulak dah...
menangis lagi..
uihh... tensyen glerr wktu tu...
ayh pon swuh tdo 24 jam.. bngun cume g solat je..
hui..
terbaek sngguh le...
skrg ni pening bese2 je..
alhamdulillah...
sok, da nk skool..
hurm...
penatnye...