January 5, 2014

Jalan - jalan hilangkan stress di Pantai Merdeka

Assalamualaikum ,
sebenarnya ini semalam punya cerita.
Kami pergi Pantai Merdeka untuk hilangkan stress
naik apa? Mestilah kereta . takkan naik kereta lembu pulak 
for sure akan sampai minggu depan .
mula-mula aku malas nak pergi pun Pantai Merdeka ni sebab jauh. 
Perjalanannya dalam 1 jam 15 minit jugak lah. Tapi demi kawan aku (ex roommate ) , aku pergi jugalah
tak sampai hati tengok dia stress memanjang
masa dalam kereta , dia tak puas-puas cerita yang dia sangat stress 
dia belajar business study je pun tapi dah stress sangat
sepatutnya aku yang belajar akaun ni yang stress , tapi aku rilek je. 



aku dapat lihat wajah ceria dia . 
sangat . sangat dia terlalu gembira bila aku bawa dia ke Pantai Merdeka .
dia kata kalau boleh dia nak menjerit . 
sebelum pergi , aku jenuh la cari Pantai Merdeka kat dalam GPS . Tak jumpa jumpa . asyik jumpa pulak Tanjung Dawai
Last last aku call mak aku , tanya kat mana Pantai Merdeka. Dekat ke jauh dari Tanjung Dawai?
Mak kata , turun Tanjung Dawai . naik bot pergi Pantai Merdeka. 
Patutlah aku cari Pantai Merdeka tak dapat . Ciss


Selamat datang ke Pantai Merdeka


Muka muka lupa stress ^^


Sampai sampai je terus pegi cari makan laksa . Mmm ~ sedapp


Merasai bayu pantai 


 Atas bot


Sempat lagi ambik gambar 


Sebelum balik , singgah ke UiTM Merbok , Kedah jumpa kawan baik