October 9, 2012

Sekolah Idaman :D


1) Dapat bawak telefon bimbit ke sekolah . Senang nak telefon atau mesej mak ayah pukul berapa nak balik , tengah buat apa tu dan sebagainya . tak payah susah-susah nak berbaris kat telefon awam tu tunggu berjam-jam.

2) Dalam kelas ada penghawa dingin . Kadang-kadang waktu panas , panas sangat . Kipas angin yang pasang kat atas tu tak cukup nak tahan panas . 

3) Buku-buku sekolah dikurangkan atau ditukarkan kepada penggunaan teknologi macam ipad . Kan senang bawak ipad je . tak payah berat beg nak bawak segala buku teks yang berat macam batu tu .

4) Kantin mempelbagaikan makanan . tak nak lah setiap hari makan benda yang sama je . Boleh jadi muak kalau setiap hari macam tu .

5) Ada kolam . Kolam pun boleh tahan best jugak kalau ada . Tak ada la malu sangat kalau tak pandai berenang , boleh belajar berenang kat sekolah . boleh juga melahirkan atlet renang macam pandalila tu .

6) Ada bilik khas yang ada katil , bantal dan selimut . wah , kalau penat sangat boleh tidur . tak payah susah-susah nak keluar sekolah nak cari tempat yang selesa .

7) ada escalator / lif . Tak payah lah penat-penat kena naik tangga tinggi-tinggi . Nak tu sekolah yang ada 4 tingkat .

No comments: